Australian Labradoodle historie?

I 1980’erne, Iværksatte førerhunde Association et avl og forskningsprogram for allergi venlige førerhunde. Dette var begyndelsen til den australske, multi-generation Labradoodle, som vi kender den i dag. Denne australske Labradoodle startede som en krydsning mellem en Labrador Retriever og en Standard Poodle. Hunde fra australske blev krydset i flere generationer, for at skabe det, er også kendt som “multi-generations” Labradoodles.

Den australske Labradoodle er udviklet i årenes løb. Grundlæggerne af den australske Labradoodle, Tegan Park og Rutland Manor, Kom flere andre racer ind i deres avlslinjer af deres Labrador retriever tidlige / Poodle krydsninger, for at opnå den bedste sammenhæng i temperament og pels, som vi har i dag.

  • Labrador Retriever
  • Poodle (alle størrelser)
  • Engelsk Cocker Spaniel
  • Amerikansk cocker spaniel
  • Irish Water Spaniel
  • Curly Coat Retriever

Disse typer hunde er blevet avlet sammen for at fortsætte de australske, multi-generation linjer. Den australske Labradoodle er langt mere tilbøjelig til at være ikke fældene og allergivenlig end andre typer af Labradoodles, såsom den første generation Labrador Retriever / Poodle krydser, eller første generation krydsninger avlet tilbage til Pudler. Selv når Labrador Retriever/Poodle krydses i flere generationer, er resultatet ikke en australsk Labradoodle. Den sande australske Labradoodle er resultatet af seks eller flere succesfulde generationer af omhyggelig avl. Resultatet er en sund, godt hærdet hund med en ikke fællende allergivenlig pels. Allergi venlig betyder, at 95% af mennesker med astma og / eller allergi ikke vil have reaktioner på skæl eller pelsen af den australske Labradoodle. Den lille procent del af mennesker, der har allergi over for australske Labradoodles er mest sandsynligt allergisk over for hundens spyt, og vil generelt reagere på enhver hunderace, fældende eller ej. Den Australiske Labradoodle fås i tre størrelser, Standard (største), Medium, og Miniature (mindst). Udseendet er den samme for alle tre størrelser.  Labradoodlen er en kompakt hund, der er atletisk, men alligevel yndefuld, og altid ser ud til at være lykkelig. Pelsen skal være ikke-fældene, og så allergivenligt som muligt.

STØRRELSER:

Miniature: højde 35-42 cm Vægt 7-13 kg

Medium: højde 43-52 cm Vægt 13-20 kg

Standard: højde 53-63 cm Vægt 23-30 kg

PELSTYPE:

Fleece: Fleece pelsen ligner en Angora ged, kan forekomme med bløde krøller eller bølger. Den er meget blød. Uld: Uld pelsen ligner mere ulden på et får, pelsen skal ikke være for tyk og bør være let.

Den Australiske Labradoodle har ikke Underuld.

FARVER:

Der er mange farve muligheder. Sort,Sølvgrå,Creme,Abrikos,Parti (Flerfarvet),Chokolade.